La Fundació Alsina Bofill i la Fundació Althaia Xarxa Assistencial Universitària de Manresa organitzen el XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana (CMBLC). Aquest congrés vol ser un punt de trobada de professionals i estudiants d’àmbits molt diversos de les ciències de la vida i de la salut que comparteixen una mateixa llengua. El congrés tindrà lloc els dies 20 i 21 d’octubre de 2017 al Teatre Kursaal de Manresa. Les inscripcions són obertes fins al 13 d’octubre.

Aquest congrés ha tingut una important rellevància històrica en els anys en què la recuperació de la llengua catalana, com a eina vehicular en els diferents àmbits de la societat i també, per tant, de l’àmbit de la salut, era una prioritat i una necessitat. Actualment, també es volen afrontar nous reptes com són: les noves tecnologies de la informació i la comunicació; les històries clíniques i informació compartida; els fluxos de professionals i les noves realitats socials; les limitacions pressupostàries públiques; el rol dels professionals de salut en aquest nou context; el paper cada vegada més actiu dels pacients sobre la seva salut i la dels ciutadans; entre d’altres.

El programa de conferències del congrés s’estructura en quatre blocs: «Orígens i finalitat social dels models sanitaris dels territoris de parla catalana»; «L’atenció primària que volem»; «Medi ambient, globalització i salut»; i finalment, «Els congressos de metges i biòlegs de llengua catalana: més de cent anys (1913-2017)». Durant el congrés també es lliuraran els premis als millors pòsters i comunicacions.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del CMBLC.