La Global University Network for Innovation (GUNi) ha publicat la 7a edició de l’informe mundial Humanities and Higher Education: Synergies between Science, Technology and Humanities, que forma part del projecte col·lectiu Higher Education in the World Report (HEIW). Aquest informe té l’objectiu d’analitzar de forma exhaustiva les interrelacions entre la ciència, la tecnologia i les humanitats a diferents societats del món i mostrar exemples de sinergies en diferents sistemes educatius. L’estudi compta amb el suport de “la Caixa”, la Secretaria d’Universitats i Recerca i el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya. En total hi han participat uns 130 experts de 30 països diferents.

La GUNi és una xarxa internacional creada l’any 1999 en el marc del UNITWIN/UNESCO Chairs Programme, la United Nations University (UNU) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Està constituïda per 227 membres de 80 països diferents, incloent institucions d’educació superior, centres de recerca i xarxes relacionades amb la innovació i el compromís social. La missió de la GUNi és reforçar el rol de l’educació superior en la societat i contribuir a la renovació de les polítiques mundials sota una visió de servei públic, rellevància i responsabilitat social.

En general, l’informe analitza com les humanitats poden afrontar les principals transformacions vers la ciència i la tecnologia i els seus reptes ètics. També identifica les competències clau a desenvolupar davant els canvis actuals a nivell social i econòmic, i explora noves metodologies d’ensenyament. A més, explora la igualtat de gènere en termes d’accés a l’educació, les carreres acadèmiques i l’elecció d’estudis. Val a dir que l’estudi inclou dos capítols especials: un dedicat a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i un altre a la perspectiva regional des d’Amèrica Llatina i el Carib. També inclou contribucions especials de la Unió per la Mediterrània (UpM) i de “la Caixa”.

Per a més informació, podeu consultar les versions completa i abreviada de l’informe Humanities and Higher Education: Synergies between Science, Technology and Humanities al lloc web de la GUNi.