STIP CompassEl portal STIP Compass és una iniciativa conjunta de l’Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) i la Comissió Europea (CE). L’objectiu del portal és recopilar i unificar dades quantitatives i qualitatives sobre les tendències en polítiques nacionals de ciència, tecnologia i innovació a més de 50 països. Així, es pretén donar suport al seguiment i anàlisi continuat de les polítiques per part dels gestors públics, analistes i investigadors.

Mitjançant diverses opcions de consulta (quadres de comandament, cercador i descàrrega de dades), els usuaris poden explorar, descobrir i descarregar les dades obertes de forma lliure. El portal recopila més de 5.700 mesures polítiques i 26 tipus d’instruments sobre uns 60 temes.

Els més de 800 quadres de comandament (per exemple, el corresponent a l’Estat espanyol) permeten consultar de forma visual les dades des de diferents dimensions (territoris, temes, instruments polítics, grups d’interès, etc.). També es donen accés a dades estadístiques relacionades i publicacions especialitzades.

Les dades primàries consisteixen en les descripcions d’iniciatives polítiques nacionals reunides mitjançant l’enquesta biennal European Commission-OECD Science, Technology and Innovation Policy Survey. A l’hora de fer comparacions, és important tenir en compte que s’ha intentat l’harmonització màxima de la informació però els països poden variar en la manera com informen sobre les seves iniciatives o en el grau de completesa de les dades. És important tenir-ho en compte a l’hora de fer comparacions.

Per a més informació, podeu consultar el portal STIP Compass de l’OCDE i la CE.