Del 14 al 29 de novembre de 2020, se celebrarà la 25a Setmana de la Ciència (SC20). Enguany, la temàtica es centra en la malaltia COVID-19, la seva evolució global i l’estat de la recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2. Aquesta edició és assenyalada perquè es celebren 25 anys de la Setmana de la Ciència.

Així mateix, es tractaran altres temes rellevants com l’Any Internacional de la Sanitat Vegetal, i el centenari del naixement de diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement. En aquest context, es destaca el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit; el químic Enric Casassas i Simó; la química anglesa, Rosalind Franklin, una figura clau en el descobriment de l’ADN; i l’escriptor i bioquímic Isaac Asimov. El meteoròleg, astrònom i sismòleg Eduard Fontserè i Riba també s’afegeix als homenatjats per la SC20 en motiu del 150è aniversari del seu naixement.

La SC20 està organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Generalitat de Catalunya. Durant aquest esdeveniment, se celebraran múltiples activitats de divulgació científica arreu del nostre territori: jornades de portes obertes; itineraris guiats; taules rodones i conferències; exposicions; xerrades; jocs; tallers científics; entre d’altres.

La sessió inaugural tindrà lloc el divendres 13 de novembre, a les 10 hores, i es podrà seguir en directe al canal de YouTube de la FCRI. L’acte serà presidit pel M. H. Sr. Roger Torrent, president del Parlament. L’esdeveniment començarà amb la conversa «Perspectives i reptes en el desenvolupament i distribució de la vacuna contra el SARS-CoV-2», amb Isabel Amat, directora d’innovació de la companyia farmacèutica Reig Jofre; i Joaquim Sagalés, investigador del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que s’incorpora a l’Organització Mundial de la Salut, amb l’objectiu de trobar els models animals més idonis per desenvolupar els tractaments i la vacuna contra la pandèmia. Xavier Duran, químic i periodista de TV3, moderarà l’acte.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la SC20 així com el programa d’activitats i el formulari d’inscripció.