Els Estudis Ciències de la Informació i la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona (UB), i INGENIO (CSIC-UPV) organitzen el Seminari sobre Nous Models d’Avaluació de la Recerca. L’esdeveniment tindrà lloc el divendres 26 de gener, de 9 a 13 hores, a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB. La jornada s’impartirà en anglès.

El naixement d’un nou sistema de comunicació científica és paral·lel a l’aparició d’un nou sistema de valoració i d’avaluació de la recerca. Elements com l’impacte de les tecnologies de la informació i la comunicació, l’explosió de la informació o la ciència oberta, entre d’altres, han provocat el naixement d’aquest nou paradigma en comunicació científica.

Aquest seminari debatrà aquests aspectes, amb la presència de dos conferenciants de gran prestigi internacional en cienciometria que ens exposaran l’estat de les noves mètriques per a l’avaluació, així com sistemes alternatius per a l’avaluació de la recerca en països petits. D’altra banda, diversos ponents debatran en una taula rodona sobre els nous models de comunicació i avaluació de la recerca en la perifèria europea i les alternatives i tendències a considerar pels propers anys.

Per a més informació, podeu formalitzar la inscripció i consultar el programa al lloc web de la UOC.