Fons FEDER de Recerca - Generalitat de CatalunyaLa Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya ha publicat la resolució definitiva dels ajuts per a la realització de projectes singulars institucionals destinats a la construcció, l’adquisició, l’habilitació o l’ampliació substancial d’edificacions per a infraestructures d’R+D. Els ajuts tenen un import total de 19,04 milions d’euros per a 20 projectes singulars d’universitats i centres de recerca.

Aquests primers ajuts corresponen a l’any 2021 i formen part d’una partida global de 51,1 milions d’euros de fons propis que en els pròxims quatre anys es destinaran a cofinançar aquest tipus de projectes singulars que aposten per la recerca d’excel·lència, l’atracció de talent i el desenvolupament d’activitats de transferència de coneixement i valorització.

D’aquesta manera, s’afavoreix una inversió total en infraestructures de recerca de 102 milions d’euros que es destinarà tant a la construcció d’edificis com a la renovació i equipament de laboratoris, unitats i centres de recerca públics i privats. Així mateix, es compleix el compromís de garantir els ajuts inicialment desprogramats del fons FEDER per fer front a la pandèmia actual.

D’acord amb els criteris establerts per la Comissió Europea, l’any passat es van reprogramar els fons del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 per fer front a les despeses extraordinàries i urgents derivades per la COVID-19. No obstant això, s’han buscat mecanismes alternatius de finançament per garantir la continuïtat d’aquests projectes singulars.

Per a més informació, podeu consultar la resolució definitiva, la nota de premsa i la pàgina web sobre el FEDER de la Secretaria d’Universitats i Recerca.