La Revista de la Societat Catalana de Química, editada per la Societat Catalana de Química (SCQ), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), ha publicat el número 16 (2017) en format d’accés obert. Iniciada l’any 2000, aquesta publicació s’adreça al col·lectiu de químics i estudiants avançats de grau i màster.

Amb una periodicitat anual, la revista conté articles de divulgació de química i ciències frontereres, així com seccions i apartats sobre història; docència; internet; documentació; actualitat; reflexions; entre d’altres. La Revista de la Societat Catalana de Química es troba indexada a la base de dades RACO.

Aquest número recull 14 articles de temàtica diversa  que inclouen: 7 articles científics de revisió realitzats pels millors experts catalans en el camp; 1 article sobre fotografia artística; 1 del TERMCAT sobre la nomenclatura dels nous elements;  1, derivat de la conferència sobre els premis Nobel 2017 duta a terme a la seu de l’IEC; 2 articles que repassen la història del Centre d’Investigació i Desenvolupament (CID-CSIC) a Barcelona (aprofitant que se’n celebra el 50è aniversari); i, finalment, 2  articles en la secció «Químics catalans al món». Finalment, es presenta un resum de les activitats dutes a terme per la SCQ durant el 2017.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la SCQ, així com l’Hemeroteca Científica Catalana (HCC) de l’IEC.