RecerCaixaLa Fundació Bancària ”la Caixa” i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) han atorgat 20 projectes nous corresponents a la vuitena convocatòria (2017) del programa RecerCaixa, amb una dotació total d’1,6 milions d’euros. Aquest programa té com a objectiu impulsar i fomentar els projectes de recerca d’excel·lència a Catalunya en l’àmbit de les ciències socials, les humanitats i la salut, incrementar el progrés social i econòmic, i millorar el benestar de les persones.

RecerCaixa es va posar en marxa l’any 2010 per potenciar els millors projectes de grups i investigadors que treballen a Catalunya, procedents d’universitats i centres de recerca, i, en especial, per donar una empenta a la recerca en ciències socials, àmbit en el qual s’ha consolidat com a programa de referència.

En les 8 convocatòries del període 2010-2017, el programa RecerCaixa ha impulsat 177 projectes de 31 universitats i centres de recerca de tot Catalunya, als quals s’han destinat, en conjunt, 13,1 milions d’euros.

A la convocatòria de l’any 2017, s’hi han presentat un total de 283 projectes de 47 centres. Els 20 projectes seleccionats estan liderats per investigadors d’11 universitats i 7 centres de recerca de Catalunya i, a més, abasten 4 grans àmbits: polítiques públiques (5 projectes); inclusió social (5); humanitats i cultura (6); i, per últim, educació (4).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de RecerCaixa, així com altres entrades sobre el programa publicades en aquest blog.