Reach - Wellcome Data LabsEls Wellcome Data Labs han desenvolupat Reach, un instrument que serveix per trobar i fer seguiment de la investigació científica en què es basen governs i organitzacions sanitàries mundials.

Dins de l’estructura de la fundació Wellcome Trust, els Wellcome Data Labs volen facilitar la presa de decisions responsable i basada en dades per part de la comunitat científica i d’altres agents que hi estan implicats.

En fase alfa de proves, Reach és un servei transparent i de codi obert, que s’ha desenvolupat per ajudar als investigadors, als responsables polítics i als finançadors a comprendre millor com s’utilitza la investigació científica en la política.

Per un costat, Reach facilita la localització de més d’1,1 milions de publicacions científiques que han estat citades en documents polítics, mitjançant tècniques d’aprenentatge automàtic. Actualment, les publicacions científiques es poden buscar per autors, títol, matèria o revista.

Per l’altre costat, Reach permet navegar per uns 129.000 documents redactats per algunes de les principals organitzacions sanitàries mundials (World Health Organisation (WHO), UNICEF, Médecins Sans Frontières (MSF) i National Institute for Health and Care Excellence (NICE)), així com pel govern i el parlament del Regne Unit. Els documents inclouen directrius, declaracions, informes, avaluacions de tecnologies per a la salut, etc.

Per a més informació, podeu consultar el servei Reach dels Wellcome Data Labs.