El Laboratorio de Cibermetría (CybermetricsLab-CSIC) del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) ha presentat la dotzena edició del Ranking of scientists in Spain. Les dades van ser recollides el febrer de 2019 i inclouen un rànquing de 65.000 perfils d’investigadors públics espanyols ordenats en ordre decreixent segons el seu Índex H a Google Scholar Citations i pel nombre total de cites.

El llistat inclou autors que treballen a centres de recerca de l’Estat espanyol i de fora de l’Estat, així com investigadors estrangers treballant en centres espanyols. Val a dir que en un futur proper, es pretén incloure rànquings per disciplina, gènere o edat acadèmica. A més, en edicions futures tots els científics amb perfils duplicats (marcats amb # en els rànquings) seran eliminats tret que eliminin les seves entrades addicionals. Cal tenir en compte, que un número després d’un nom significa que hi ha (almenys) dues persones amb el mateix nom.

Encapçalat pel Dr. Isidro Aguillo, el Laboratorio de Cibermetría (CybermetricsLab-CSIC) segueix presentant estudis bibliomètrics a partir de Google Scholar. L’objectiu és potenciar la creació de perfils públics d’investigadors com a font alternativa a les bases de dades tradicionals de citacions (Web of Science i Scopus). A més, Google Scholar constitueix una eina gratuïta, ràpida i fàcil per impulsar l’impacte de les investigacions publicades. La presència d’errades i buits a la font d’informació es pot comunicar per correu electrònic.

Per a més informació, podeu consultar la metodologia del Ranking of scientists in Spain, així com altres entrades sobre bibliometria publicades en aquest blog.