Marató de TV3

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3, que té per objectiu principal obtenir recursos econòmics per a contribuir a l’avenç de la recerca sobre malalties que encara no tenen curació definitiva (com el càncer, la sida o l’alzheimer).

També pretén potenciar la divulgació, la conscienciació i l’educació de la societat sobre aquestes malalties.

La Fundació La Marató de TV3 va ser creada el 1996 amb l’objectiu de promoure la recerca biomèdica i de posar en marxa campanyes de sensibilització i difusió de les malalties de què tracta el programa La Marató de TV3.

La Marató 2008, dedicada a les malalties mentals, va recaptar 6.972.341,51 €, i des de l’any 1992, ha repartit 70.637.527 € entre 515 projectes de recerca biomèdica. Aquests projectes s’han desenvolupat en institucions científiques principalment de Catalunya, però també en xarxa amb altres institucions d’àmbit espanyol o internacional, finançant a més de 1.300 investigadors catalans per continuar portant a terme els seus estudis.

A l’apartat de Recursos Econòmics del portal web MERIDIÀ, podeu consultar les dades dels projectes de recerca concedits per la Marató des de l’any 1996 a les entitats de recerca de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. L’Informe Projectes de recerca de la Fundació la Marató de TV3, per tipus d’entitat de recerca ha estat actualitzat recentment amb les dades de la Marató 2008.