DAAMLa Generalitat de Catalunya ha presentat el projecte d’elaboració del Pla Estratègic de Recerca, Innovació i Transferència Agroalimentària de Catalunya (2012-2016), amb el qual es vol impulsar la competitivitat del sector agroalimentari, un element essencial per al desenvolupament econòmic del país. El projecte està liderat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i pretén la implicació de tot el sector productor (agricultura, ramaderia i pesca) i de la resta de la cadena agroalimentària (indústria), a més d’aconseguir crear vincles, coordinació i col·laboració activa entre els principals actors  d’R+D+I (centres tecnològics, centres de recerca, universitats) i les empreses.

Els objectius generals del Pla Estratègic són els següents:

1) Definir el posicionament estratègic en l’àmbit agroalimentari català per al 2020, com a sector clau de competitivitat i generació de riquesa, començant per una avaluació de la situació de partida.
2) Identificar els principals reptes de futur en matèria de generació de coneixement, foment de la innovació i creixement socioeconòmic, definint objectius finalistes en matèria de producció científica, valorització, transferència, competitivitat i ocupació.
3) Alinear tots els agent del sistema (recerca, formació, transferència, internacionalització i teixit empresarial) vers els objectius prioritaris identificats, millorant especialment la interrelació entre empresa i centre públic de recerca.
4) Captar més recursos R+D+i per al sector agroalimentari català.

Pel que fa a la metodologia del projecte, que es concretarà en el Pla Estratègic abans de final d’any, el procés d’anàlisi de la situació actual d’R+D+I del sector agroalimentari català pretén ser altament participatiu, amb representació àmplia dels agents del sector, tant d’àmbit públic com privat.

Per a més informació, podeu consultar la nota de premsa de la Generalitat de Catalunya.