El nou Programa Marc de finançament Horitzó 2020, impulsat per la Comissió Europea (CE), invertirà 80.000 milions d’euros en R+D+I per impulsar el creixement i l’ocupació a la Unió Europea (UE). La iniciativa entrarà en vigor el 2014, i aglutinarà en un únic programa tot el finançament de les activitats de recerca i innovació de la UE. L’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IET) també hi tindrà un paper important a l’hora de reunir institucions d’ensenyament superior, centres de recerca i empreses d’excel·lència.

Horitzó 2020 centrarà els seus fons en tres objectius fonamentals: donar suport a la posició de la UE com a líder mundial en matèria de ciència; assegurar el lideratge industrial en innovació i l’accés al capital i suport per a les pimes; i abordar temes fonamentals com la salut, la seguretat alimentària, l’agricultura sostenible, la recerca marina, marítima i la bioeconomia, el transport intel·ligent, ecològic i integrat, entre d’altres. També es reduirà la burocràcia gràcies a la simplificació de les normes i procediments.

Per a més informació podeu consultar el lloc web de la Comissió Europea (CE) així com les diverses entrades dedicades a la recerca europea que s’han publicat al Blog de l’OR-IEC.