Organitzades per la Xarxa CRUSCAT de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), les Jornades aplegaran investigadors de diverses disciplines que analitzaran els resultats de la recerca sociolingüística actual. L’acte tindrà lloc a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC, els dies 27 i 28 de gener.

La Xarxa CRUSCAT és una xarxa científica que depèn de l’Institut d’Estudis Catalans i aplega diversos centres i grups de recerca que treballen en la situació i l’evolució del català. El principal objecte d’estudi són els usos, els coneixements i les representacions de la llengua.

En les jornades «La recerca sociolingüística en l’àmbit de la llengua catalana» s’hi tractaran temes com la transmissió lingüística, la relació entre llengua i economia, els usos i les percepcions lingüístiques de la joventut, la integració lingüística de la població immigrada o l’anàlisi del dret i la politologia lingüística. L’objectiu principal és avançar en el coneixement de tots aquests aspectes, i alhora, projectar-los internacionalment.

Per a més informació, podeu accedir al programa i als horaris de les conferències al lloc web de la Xarxa CRUSCAT. Podeu veure les diferents sessions enregistrades a la Videoteca de l’IEC.