European Innovation Council (EIC)Un cop superada la fase pilot, la Comissió Europea presenta el nou European Innovation Council (EIC). Es tracta d’una novetat fonamental del programa Horizon Europe i representa la principal iniciativa europea en innovació, amb un pressupost de 10.000 milions d’euros (M€) fins a l’any 2027. A més, el nou EIC simplifica les sol·licituds de les convocatòries, millora les oportunitats de finançament i amplia els serveis de suport i treball en xarxa.

La missió de l’EIC és identificar, desenvolupar i ampliar les tecnologies trencadores i les innovacions disruptives. Per això, dona suport a les empreses emergents (start-ups), les pimes i els grups de recerca que desenvolupen innovacions d’alt risc i gran impacte potencial, amb èmfasi especial en solucions per als objectius de l’European Green Deal i del Recovery Plan for Europe.

En el marc del programa Horizon Europe, les primeres convocatòries de l’EIC es presentaran en un esdeveniment virtual programat per als dies 18 i 19 de març de 2021. Les sessions inclouran informació d’interès i oportunitats de negoci per a grups de recerca, inversors, empreses emergents i pimes en els àmbits de la tecnologia disruptiva i la sostenibilitat.

La fase pilot de l’EIC del programa Horizon 2020 (2014-2020) ha disposat de més de 3.000 M€ per donar suport als innovadors europeus en el camí de portar les seves idees al mercat. D’una banda, la convocatòria EIC Accelerator ha donat suport a més de 5.500 pimes de 39 països, amb 2.780 M€ en ajuts i 582 M€ en capital. D’una altra banda, la convocatòria EIC Pathfinder ha concedit 1.200 M€ en ajuts per a 431 projectes, amb 2.774 participants de 49 països diferents. A més, s’han generat gairebé 4.000 publicacions científiques, 46 sol·licituds de patents i 590 innovacions.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’EIC.