Open SyllabusA partir del rastreig automàtic dels llocs web de les universitats d’arreu del món, Open Syllabus permet consultar els llibres i els articles més citats als plans d’estudis. Gestionat per una organització sense finalitat de lucre, s’hi recullen i analitzen 7,2 milions de plans d’estudi universitaris de 140 països, tot i que més de la meitat són dels Estats Units d’Amèrica.

Open Syllabus facilita la cerca de llibres i articles per diversos criteris: títol, autor, universitat, camp, país i editorial. Ara bé, no es poden consultar els plans d’estudis individuals (només els resultats agregats), no hi ha normalització dels noms dels autors i no es distingeix entre lectures principals i secundàries.

Mitjançant tècniques d’intel·ligència artificial, es creuen les citacions dels plans d’estudis amb les obres disponibles a través de Crossref i les biblioteques Library of Congress, Open Library i Open Textbook Library.

Recentment s’ha presentat la versió 2.5 d’Open Syllabus, que inclou serveis innovadors com, per exemple, OS Galaxy (visualització interactiva d’una xarxa amb l’1,1 milions de documents més citats) i OER Metrics (mesura l’adopció de llibres de text i monografies amb llicència oberta).

Per a més informació, podeu consultar Open Syllabus.