La setmana del 21 al 27 d’octubre de 2013 es celebrarà la 6a edició de la Setmana Internacional de l’Accés Obert (Open Access Week 2013). Es tracta d’un esdeveniment internacional que té l’objectiu de mostrar els beneficis de l’accés obert en el món de la recerca i compartir-ne el coneixement entre tota la comunitat científica. L’Open Acces (OA) té el potencial per a maximitzar les inversions en recerca, i augmentar l’exposició i l’ús de les investigacions publicades.

En l’Open Access Week (2013) hi participen universitats; escoles; centres de recerca; agències de finançament; biblioteques; i grups de reflexió de diverses localitats de tot el món. En el nostre context més proper, per exemple, hi col·labora la Biblioteca de la Universitat Politècnica de València (UPV) que organitza conferències i tallers a l’entorn de temes com ara la llicència Creative Commons i les directrius de la Unió Europea (UE) sobre l’OA. També hi participa el Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València (UV) que ha programat diverses activitats sota el lema «Publica i difon en accés obert: fes-te visible!».

Per més informació sobre les diverses activitats organitzades arreu del món podeu consultar el lloc web de l’Open Access Week. Així mateix podeu informar-vos de l’agenda de la Semana del Acceso Abierto a Espanya 2013 al portal AccesoAbierto.net.