PubMed és una base de dades creada l’any 1996 pel National Center for Biotechnology Information (NCBI), de la National Library of Medicine (NLM). Conté més de 30 milions de citacions i resums d’articles de revistes i llibres de l’àmbit de la biomedicina i la salut, i també disciplines afins com les ciències de la vida, les ciències del comportament, les ciències químiques i la bioenginyeria. Actualment es pot consultar una versió beta de PubMed amb funcions avançades de cerca i visualització. L’any 2020 es presentarà la versió definitiva.

Aquesta base de dades facilita les cerques de documents científics a través dels diversos recursos de la NLM com MEDLINE, PubMed Central (PMC) i Bookshelf. Tot i que el PubMed només inclou informació de citacions (títol, autors, revista i data de publicació) i resums d’articles publicats en revistes biomèdiques i científiques, mitjançant aquests recursos es poden consultar els textos complets d’articles en accés obert dipositats, per exemple, a PMC.

La versió nova de PubMed permet la cerca d’articles altament rellevants amb major facilitat gràcies a l’algoritme Best Match. Es tracta d’un algoritme d’aprenentatge automàtic d’última generació que té la capacitat de realitzar cerques agregades d’usuaris. També inclou funcions per a buscar, guardar i compartir els resultats. Pel que fa al disseny, la interfície es compatible amb dispositius de pantalla petita com telèfons mòbils i tauletes.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la versió beta de PubMed.