Avui dimecres 28 de juny, s’estrena el nou lloc web de l’Observatori de la Recerca de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El Blog de l’OR-IEC es va iniciar l’any 2010 amb l’objectiu de difondre i analitzar les activitats de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) desenvolupades a les terres de llengua i cultura catalanes, així com d’establir un canal de comunicació amb la comunitat científica.

Aquest lloc web integra el portal MERIDIÀ (Mesurament de la recerca, el desenvolupament i la innovació), iniciat l’any 2008 i el Blog de l’OR-IEC, en un mateix espai web, que conté informació especialitzada de les activitats d’R+D+I, actualitzada, i estructurada en diverses seccions: Entrades (notícies d’actualitat i anàlisis d’informació); Dades (informes estadístics elaborats per l’OR-IEC i altres organismes especialitzats); Documents (memòries, informes, plans d’actuació…); i, per acabar, Enllaços (llocs web recomanats). A més, també inclou un cercador exhaustiu. L’apartat de Dades destacades presenta els informes que es consideren d’interès per a la comunitat científica, elaborats i actualitzats per l’Observatori. I el de Convocatòries informa dels ajuts de finançament més interessants. També, s’inclou la subscripció al canal RSS (adreça nova: http://observatori.iec.cat/feed/) i al butlletí mensual per correu electrònic.

L’OR-IEC revisa periòdicament més de 150 fonts d’informació fiables i contrastades (butlletins oficials, estadístiques, memòries, informes, bases de dades, portals web, blogs, xarxes socials, llistes de distribució, etc.). A partir d’aquí, l’OR-IEC treballa d’acord amb la metodologia documental de selecció, anàlisi, recuperació i difusió de la informació rellevant.

Us agrairem que col·laboreu amb nosaltres donant la màxima difusió d’aquest servei obert a tota la comunitat científica.

Salutacions de l’equip de l’OR-IEC