Manual d’estadístiques de patents de l’OCDEL’Oficina Española de Patentes y Marcas (OEPM) ha publicat per primer cop en castellà l’última edició del Manual d’estadístiques de patents de l’OCDE (versió de 2009 revisada i ampliada del manual de 1994). S’hi pot accedir a través de l’apartat Estadísticas del lloc web de l’OEPM.

Aquest manual, elaborat per la Secretaria de l’OCDE conjuntament amb el grup de treball d’Experts Nacionals en Indicadors de Ciència i Tecnologia (NESTI), forma part de la col·lecció de manuals de l’OCDE que tracten de la mesura de les activitats científiques i tècniques.

Les patents aporten informació sobre l’activitat inventiva, però s’han de saber utilitzar i interpretar, sovint combinades amb altres tipus de dades, per obtenir informació sobre la innovació. Aquest manual ofereix unes directrius per a saber quan es poden utilitzar les estadístiques basades en les patents com a indicadors de la ciència i la tecnologia, així com recomanacions per a la recopilació i interpretació dels indicadors de patents.

Al portal web MERIDIÀ podeu trobar més informació sobre patents (informes, documents, enllaços).