European Innovation Council (EIC)El projecte pilot de l’European Innovation Council (EIC) ha finançat 38 projectes innovadors per desenvolupar noves idees orientades cap a tecnologies disruptives de futur que puguin crear nous mercats.

En total, els projectes han rebut 124 milions d’euros de l’instrument Future and Emerging Technologies (FET Open), gestionat per l’EIC en el marc del programa Horizon 2020. Aquest instrument ofereix subvencions de 3 milions d’euros per promoure la recerca i la innovació col·laborativa i interdisciplinària sobre tecnologies de futur i emergents. Les subvencions estan destinades a consorcis d’almenys tres entitats on hi poden participar investigadors, innovadors i empresaris.

A aquesta convocatòria, l’Estat espanyol està representat a 16 dels 38 projectes, 4 dels quals coordinats per les entitats següents: Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) (2 projectes); Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) (1); i Universidad Carlos III de Madrid (UC3M) (1). Per comunitats autònomes, Madrid ocupa la primera posició (8 participacions), seguida per Catalunya (5), Aragó (4), el País Basc (3), les Illes Balears (1), el País Valencià (1), Cantàbria (1) i La Rioja (1). Respecte als territoris de llengua i cultura catalanes, hi participen 4 universitats i 3 centres CERCA, però no hi ha cap empresa.

En el període 2018-2020, el projecte pilot de l’EIC aportarà 2.700 milions d’euros per a la innovació generadora de mercat. FET Open és una de les parts centrals del projecte pilot, amb uns 700 milions d’euros per a productes, serveis, processos o models de negoci radicalment innovadors.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’EIC, així com la nota de premsa de la Comissió Europea.