LensLa institució sense ànim de lucre Cambia i la Queensland University of Technology (QUT) han presentat una nova versió del cercador Lens. Es tracta d’un servei global, lliure i obert que pretén enllaçar la informació de les patents (innovació) i les publicacions científiques (recerca). A més de la cerca i anàlisi de documents per crear una cartografia oberta del món de la innovació orientada al coneixement, Lens permet descobrir quins articles acadèmics han influït en patents i qui usa la ciència per crear productes i serveis.

Des de l’any 1999, Cambia treballa  amb l’objectiu de fer el sistema mundial d’innovació més eficient, just, transparent i inclusiu. La versió actual del cercador Lens és una ampliació renovada amb una quantitat massiva de dades sobre patents i majors capacitats analítiques.

En concret, Lens inclou 105,6 milions de patents, que s’agrupen en 57,3 milions de famílies. El cercador es nodreix a partir de les dades facilitades per les principals oficines de patents d’arreu del món. D’altra banda, Lens disposa de 188,2 milions d’articles acadèmics, llibres, tesis i actes de congressos, procedents de PubMed, Crossref i Microsoft Academic.

Les opcions de cerca de patents són múltiples: avançada, estructurada, biològica i per classificació. D’altra banda, Lens facilita funcions d’anàlisi i eines d’exploració dels resultats, així com la visualització a través de taules, gràfics i mapes.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de Lens.