Programa Severo OchoaL’objectiu del Programa Severo Ochoa és identificar i promoure els centres espanyols situats entre els millors del món en la seva especialitat. Promogut per la Secretaría de Estado de I+D+i del Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO), el programa concedeix una acreditació vàlida per 4 anys, amb un import anual d’1 milions d’euros per centre. A més, els centres seleccionats obtenen accés preferent a instal·lacions científiques i major reconeixement social i científic.

A la segona edició del programa, Catalunya ha obtingut 2 de les 5 acreditacions d’excel·lència, seguida del País Valencià (1), Madrid (1) i Andalusia (1). En total, els territoris de llengua i cultura catalanes acumulen 7 de les 13 acreditacions atorgades fins el moment: 6 a Catalunya i 1 al País Valencià. En concret, la segona edició del programa ha seleccionat 5 centres:
Centre de Regulació Genòmica (CRG, Barcelona)
Estación Biológica de Doñana (EDB, Sevilla)
Institut de Física d’Altes Energies (IFAE, Bellaterra)
Institut de Tecnologia Química (ITQ, València)
Instituto de Física Teòrica (IFT, Madrid)

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del Programa Severo Ochoa, així com altres entrades sobre el tema publicades en aquest blog.