55 equips d’investigació en lesions medul·lars i cerebrals adquirides, provinents de 45 centres de recerca de Catalunya, l’Estat espanyol i d’àmbit internacional, rebran finançament dels fons recaptats a La Marató 2010. La Fundació distribuirà  al voltant d’uns 8 milions d’euros entre 30 projectes de recerca biomèdica d’excel·lència dels 100 que es van presentar, i que van ser avaluats per l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS, antiga AATRM), del Departament de Salut. L’Informe Projectes de recerca de la Fundació la Marató de TV3, per entitats de recerca del portal web MERIDIÀ s’ha actualitzat recentment amb el nombre dels projectes concedits per la Marató des del 1996 fins el 2010.

Des de l’any 1992, els fons obtinguts a La Marató de TV3 han permès finançar 565 projectes de recerca d’excel·lència, i s’hi ha destinat  prop de 85 milions d’euros.  D’aquesta manera, la Fundació esdevé la segona font de finançament de la recerca biomèdica a Catalunya després del Fondo de Investigación Sanitaria (FIS).

En el seu 20è aniversari, el projecte solidari La Marató de TVE3 impulsat per Televisió de Catalunya, enguany es centrarà en la regeneració i el trasplantament d’òrgans i teixits. Podeu informar-vos sobre les edicions anteriors de la Marató al lloc web de la Fundació. També podeu consultar les diverses entrades publicades al Blog de l’OR-IEC.