La Fundació La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio financen 36 projectes de recerca biomèdica d’excel·lència en malalties infeccioses amb els 9,7 milions d’euros recaptats en l’edició 2017 del programa. S’hi van presentar 214 projectes, avaluats per 103 científics d’àmbit internacional especialistes en aquesta matèria en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància. La gestió de l’avaluació la va dur a terme l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), del Departament de Salut.

Les malalties infeccioses són la causa d’1 de cada 3 morts al món. Estan causades per microorganismes patògens (bacteris, virus, fongs i protozous) que entren al cos i es multipliquen fins que produeixen la malaltia. Els 55 equips finançats treballaran durant els pròxims tres anys per trobar respostes a un conjunt de patologies que, segons els experts, es convertiran en un greu problema de salut pública en els pròxims anys. Del conjunt de 36 projectes, 24 són unitaris i 12 coordinats entre dues o més institucions de recerca.

En 26 anys de trajectòria, La Marató de TV3 ha impulsat més de 800 projectes que han aportat avenços notables en la salut del conjunt de la societat. Enguany, la 27a edició de La Marató de TV3 es farà el diumenge 16 de desembre amb l’objectiu d’impulsar la recerca en nous mètodes de prevenció, diagnòstics i tractaments contra el càncer.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la 27a edició de La Marató de TV3.