Fundació "la Caixa"La Fundació ”la Caixa” ha seleccionat 30 projectes d’excel·lència de recerca biomèdica a Espanya i Portugal, finançats amb 22,1 milions d’euros (M€), en el marc de la convocatòria CaixaResearch d’Investigació en Salut 2021. L’objectiu d’aquesta convocatòria és impulsar iniciatives d’excel·lència científica per afrontar reptes de salut en els àmbits de les malalties cardiovasculars, infeccioses i oncològiques, i en neurociències.

La convocatòria CaixaResearch d’Investigació en Salut 2021 dona suport a projectes diversos de recerca bàsica, clínica o traslacional, als quals es concedeix un ajut de fins a un milió d’euros. Aquesta edició ha seleccionat 9 projectes liderats per centres catalans: Centre de Regulació Genòmica (CRG), Fundació Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)Universitat de Barcelona-Fundació Bosch i Gimpera i Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC). Des que es va crear aquesta convocatòria l’any 2018, la Fundació ”la Caixa” ha destinat prop de 72 M€ a 105 iniciatives innovadores en salut i de gran impacte social.

Aquesta convocatòria es duu a terme en col·laboració amb la Fundação para a Ciência e a Tecnologia (FCT), del Ministeri de Ciència, Tecnologia i Ensenyament Superior de Portugal, el qual subvenciona 5 dels 12 projectes portuguesos seleccionats. A més, la Fundación Luzón col·labora amb la convocatòria cofinançant un projecte sobre l’ELA.

Per a més informació, podeu consultar la nota de premsa de la Fundació ”la Caixa”, així com altres entrades sobre aquest tema publicades per l’Observatori de la Recerca (OR-IEC).