L’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) juntament amb el Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura (CRICC) de la Universitat de Barcelona (UB), el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) organitzen les Jornades de Revistes de RACO: «Qualitat i visibilitat de les revistes». Les Jornades consten de quatre sessions que tindran lloc el 20 i 27 d’octubre i el 3 i 10 de novembre. L’acte es podrà seguir en directe per Youtube i Facebook a través d’un enllaç que es facilitarà per correu electrònic als inscrits.

Amb aquestes jornades es vol donar suport als editors de les revistes incloses al repositori cooperatiu RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert) per a millorar les pràctiques editorials. La finalitat principal és augmentar la inclusió i la visibilitat de les revistes a repositoris internacionals, i afavorir d’aquesta manera la recerca que s’hi publica.

RACO permet consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes. Actualment, inclou 524 revistes i 236.304 articles en accés obert de 100 institucions editores. RACO és un projecte del CSUC i de la Biblioteca de Catalunya i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Els temes que es tractaran i debatran en les quatre sessions de les jornades són: la millora de la qualitat de les revistes i la seva avaluació; el canvi accelerat i exigent de les revistes científiques; canvis, millores i noves possibilitats de RACO; i finalment, el futur de les revistes.

L’assistència a aquestes jornades és gratuïta i cal omplir el formulari d’inscripció del lloc web del CSUC.

Per a més informació, podeu consultar el programa de les jornades al lloc web de l’AQU.