La Comissió Europea (CE) ha llençat recentment l’Horizon IP Scan, un servei de suport de la propietat intel·lectual (IP d’acord amb les sigles en anglès) personalitzat. El servei és de primera línia i gratuït, dissenyat específicament per ajudar les empreses emergents i altres pimes europees a gestionar i valorar de manera eficient la propietat intel·lectual en investigació col·laboradora i esforços d’innovació. L’Horizon IP Scan té un enfocament particular a projectes finançats per l’Horizon 2020 i l’Horizon Europe.

L’Horizon IP Scan es basa en una àmplia xarxa d’experts en IP locals amb experiència que cobreix tots els estats membres de la Unió Europea (UE) i els països associats a l’Horizon 2020 i l’Horizon Europe. L’equip de suport de l’Horizon IP Scan proporciona una avaluació individual i professional dels actius intangibles de les pimes per tal de mostrar com protegir la IP existent quan es comença un projecte de recerca i d’innovació amb diversos socis. Així mateix, dona suport al desenvolupament d’una estratègia compartida amb els socis per gestionar i explotar la nova IP generada conjuntament en el projecte.

El servei està obert a empreses emergents i pimes europees que estan a punt de signar un acord de subvenció de l’Horizon 2020 i l’Horizon Europe o que l’han signat recentment (fins a sis mesos després de la signatura). A més, l’Horizon IP Scan s’adreça a les pimes senyalitzades per l’iniciativa Horizon Results Booster (màxim fins a la meitat de la durada del projecte). També es dirigeix a les pimes referides a Horizon IP Scan per l’Enterprise Europe Nertwork per a tenir en compte una cooperació planificada amb altres entitats en un projecte d’R+D+I. També són elegibles per al servei fins a sis mesos després de l’inici d’un projecte, però preferiblement abans que qualsevol acord estigui signat.

Les convocatòries per a sol·licitar aquest servei estan contínuament obertes. Les pimes interessades en l’Horizon IP Scan poden sol·licitar el servei en qualsevol moment a través del seu lloc web.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’Horizon IP Scan així com la notícia publicada pel Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.