El Programa Marc de finançament Horizon Europe, impulsat per la Comissió Europea (CE), invertirà 97.900 milions d’euros en R+D+I en el període 2021-2027. La iniciativa, que substituirà l’actual programa marc Horizon 2020, aglutinarà en un únic programa tot el finançament de les activitats de recerca i innovació de la Unió Europea (UE). Aquest programa vol fomentar la cooperació entre els equips de recerca de tots els països i disciplines que són vitals per aconseguir descobriments innovadors.
El programa Horizon Europe s’ha dissenyat al voltant de tres pilars:
1. Ciència oberta: Donar suport als investigadors a través de beques i intercanvis, així com finançar projectes definits i impulsats pels mateixos investigadors, a través de l’European Research Council (ERC) i les Marie-Skłodowska-Curie Actions.
2. Reptes globals: Donar suport directament a la recerca relacionada amb els reptes de la societat, establint objectius ambiciosos en temes que ens preocupen diàriament, com ara la lluita contra el càncer, la mobilitat neta i els oceans lliures de plàstic. El lideratge industrial serà destacat dins d’aquest pilar i al llarg de tot el programa.
3. Innovació oberta: Impulsar Europa com a un líder en innovació en la creació de mercat. En aquest sentit, l’European Innovation Council pilot (EIC pilot) facilitarà el desenvolupament de tecnologies d’alt potencial i d’empreses innovadores.
D’altra banda, el nou programa Horizon Europe emprendrà iniciatives com l’InvestEU, per al finançament públic i privat en forma de préstecs, garanties, accions i altres instruments basats en el mercat. D’altres com la EU Cohesion Policy tindrà un major enfocament en les estratègies d’innovació i especialització intel·ligent. Així mateix, el Digital Europe Programme impulsarà les inversions de primera línia en informàtica i de dades d’alt rendiment, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat i habilitats digitals avançades. El programa també reduirà la burocràcia gràcies a la simplificació de les normes i procediments.
Per a més informació podeu consultar el lloc web del programa Horizon Europe de la Comissió Europea (CE).
Bona tarda,
Us escrivim des de l’Observatori de la Discapacitat Física. Formem part d’una entitat sense ànim de lucre i ens dediquem a la recerca sobre temes de l’àmbit de la discapacitat amb l’ojectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Estem interessats en el finançament europeu i ens agradaria rebre assessorament sobre com apropar-nos a aquestes vies de finançament.
Gràcies.
Salutacions cordials
Benvolguda Blanca,
En referència a la vostra consulta sobre assessorament sobre finançament europeu en temes de l’àmbit de la discapacitat, us podeu adreçar al Servei de Projectes Europeus i Internacionals (SPEI) de l’AGAUR. Us facilitem el contacte:
SPEI – Servei de Projectes Europeus i Internacionals
Àrea d’Internacionalització
AGAUR
gesrec.agaur@gencat.cat
http://agaur.gencat.cat
Tel. 93 268 87 94
Cordialment,
Observatori de la Recerca