TECNIO

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat destinar 8,7 milions d’euros a impulsar l’activitat dels 6 Centres Tecnològics Avançats de Catalunya, que formen part de TECNIO, la xarxa dedicada a la investigació industrial i la transferència tecnològica. A través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, es donarà suport als plans d’actuació d’aquests centres, amb la finalitat d’impulsar el teixit empresarial català.

Aquest suport econòmic s’emmarca en el procés d’integració dels 6 centres, que es concretarà en un període de 3 anys en un únic centre tecnològic de referència a Catalunya. Els beneficiaris són ASCAMM; Barcelona Digital Centre Tecnològic; Barcelona Media; CETEMMSA; CTM Centre Tecnològic; i, per últim, Leitat. L’activitat d’aquests centres, que treballen per a un ampli ventall de sectors industrials, se centra a fomentar projectes de recerca industrial que generen tecnologia diferencial. Es tracta d’un tipus de tecnologia que les empreses catalanes incorporen a través de contractes, llicència de patents o creació de noves empreses de base tecnològica.

En els darrers anys, els ingressos totals dels 6 centres han fluctuat, dels 45,4 milions d’euros (any 2009) als 57,6 (2011) i als 50,6 (2013). El 2013 han comptat amb més de 700 treballadors i han col·laborat amb prop de 2.000 empreses.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web d’ACCIÓ, així com altres entrades sobre el tema publicades a aquest blog.