El segell TECNIO és l’acreditació que atorga la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ per identificar els desenvolupadors de les tecnologies més innovadores i els facilitadors que participen en el procés de transferència tecnològica i de coneixement a l’empresa.

L’objectiu del segell TECNIO és que les empreses catalanes coneguin on dirigir les seves necessitats de desenvolupament de nous productes i processos, a través de l’adquisició o explotació de patents, la contractació de projectes d’R+D+I o el contacte amb empreses derivades (spin-off). A través de la transferència tecnològica, es pretén augmentar el nombre d’empreses innovadores i convertir Catalunya en una regió europea líder en innovació.

Aquesta acreditació és una evolució de l’antiga xarxa TECNIO creada l’any 2009, i que englobava fins ara centres tecnològics i grups universitaris catalans. Actualment, hi ha 84 entitats catalanes que compten amb el segell TECNIO entre centres tecnològics, universitats, centres i grups de recerca, hospitals, enginyeries i empreses de base tecnològica. Les entitats que vulguin disposar de l’acreditació TECNIO per l’any 2020 hauran de presentar la sol·licitud com a màxim fins al 15 de maig d’enguany.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web d’ACCIÓ així com altres entrades publicades en aquest blog.