Programa Serra HúnterEl Programa Serra Húnter ha presentat la convocatòria 2015, amb 73 nous contractes, així com els resultats definitius de la convocatòria 2013. Es tracta d’un pla de personal acadèmic que preveu la incorporació d’uns 500 nous professors a les universitats públiques catalanes fins al 2020. El pla és finançat per la Generalitat de Catalunya i les universitats públiques catalanes i la selecció dels candidats s’efectua segons criteris d’excel·lència internacionalPel que fa al repartiment per grans camps científics de les 2 convocatòries, 46 contractes corresponen a ciències socials, 35 a enginyeria i arquitectura, 33 a ciències experimentals, 22 a humanitats i 11 a ciències de la salut.

L’objectiu del Programa Serra Húnter és captar personal docent i investigador altament qualificat i amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals. La Generalitat de Catalunya determina el nombre de contractacions de professorat que poden efectuar les universitats, i aquestes decideixen les característiques dels contractes convocats.

La convocatòria 2013 ha permès incorporar 75 nous professors, entre 482 candidats. El 93,7% dels nous professors tenen experiència internacional, el 50,8% procedeixen d’una altra universitat diferent de la contractant, gairebé el 30% és d’una universitat de fora de Catalunya i el 20,6% és d’una universitat estrangera.

La convocatòria 2015 ha ofert 73 nous contractes Serra Húnter, distribuïts de la següent manera per categories professionals: 1 catedràtic contractat; 39 agregats; i, com a novetat, 33 lectors (professors recentment doctorats, que segueixen un procés de selecció i consolidació molt exigent). A més, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVi-UCC) ha decidit oferir un contracte de professor agregat en l’àmbit de l’enginyeria.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del Programa Serra Húnter, així com la nota de premsa publicada per la Generalitat de Catalunya.