Programa SUMAA principis de l’any 2012, la Institució CERCA engegà el Programa d’Integració de Centres CERCA (SUMA). El programa pretén organitzar algunes de les estructures de recerca més estratègiques a Catalunya. Els projectes presentats han de ser en col·laboració, actuant un dels centres CERCA com a coordinador.

El Programa SUMA vol aconseguir un augment de la massa crítica i la competitivitat de les línies de recerca, mitjançant integracions i fusions o aliances/associacions entre centres CERCA i/o institucions col·laboradores, amb implementació de nous models de governança que incrementin la flexibilitat, l’eficiència i que comportin visibilitat internacional. S’entén com a col·laborador qualsevol altre centre de recerca, universitat, centre tecnològic, hospital, gran instal·lació o qualsevol altra entitat que tingui d’entre les seves finalitats principals la recerca.

El programa s’ha organitzat en dues fases:
1a) Presentació d’una sol·licitud acompanyada d’un avantprojecte amb memòria tècnica.
2a) Impuls dels avantprojectes seleccionats, mitjançant un acord entre la Generalitat i els centres.

Els projectes seleccionats en la primera fase són els següents:

– Projecte: Institut Català de Recerca Aplicada, Innovació i Creativitat Tecnològica (ARTIC)
Entitats participants: Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE); Fundació Barcelona Mèdia; Fundació CTM Centre Tecnològic.

Projecte: Institut de Recerca en Salut Global (ACCIS)
Entitats participants: Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL); Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB); Institut de Salut Global de Barcelona (IS Global).

Projecte: Suma en Paleontologia Catalana (SPC)
Entitats participants: Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP); Universitat de Barcelona (UB). Facultat de Geologia; Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Projecte: Paleoecology, Archaeology and Cultural Heritage (R3)
Entitats participants: Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC); Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES); Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC).

Projecte: Integració de l’Institut Josep Carreras i el Servei d’Hematologia Grup d’Hematologia i Trasplantament de l’Hospital de Sant Pau, l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau i el Bang de Sang i Teixits de Catalunya (IJC/St.Pau)
Entitats participants: Institut de recerca contra la Leucèmia Josep Carreras; Bang de Sang i Teixits; Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Projecte: Integració grups d’Investigació CIN2 en ICN2
Entitats participants: Institut Català de Nanotecnologia (ICN); Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la Institució CERCA.