Portal de la Recerca de CatalunyaEl Portal de la Recerca de Catalunya (PRC) és una iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. La coordinació del projecte l’assumeix el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), conjuntament amb una comissió de treball formada per membres de les universitats catalanes i dels centres de recerca participants.

En funcionament des de l’any 2016, la finalitat del PRC és visualitzar i difondre des d’un lloc únic l’activitat investigadora que es duu a terme a Catalunya, facilitant així l’accés obert a la producció científica. A llarg termini, l’objectiu també és simplificar els processos de gestió i donar suport als d’avaluació.

La darrera actualització del PRC ha suposat la incorporació de 12 centres CERCA, amb 40.533 publicacions i 4.187 investigadors. Així, les magnituds actuals del portal són les següents:
– 48 institucions, amb 12 universitats i 36 dels 39 centres CERCA.
– 437 departaments, instituts i àrees de recerca
– 1.750 grups de recerca
– 17.257 investigadors, tots en actiu a les institucions participants i amb identificador ORCID
– 45.167 projectes de recerca
– 600.334 publicacions científiques, de les quals 399.964 són articles de revista (la resta són llibres o capítols de llibre).
– 32.408 tesis doctorals

Quant a les millores del portal, s’ha canviat la pàgina d’institucions participants per mostrar-les totes i distingir entre només les universitats, els centres de recerca i les properes incorporacions. També s’està treballant perquè els resultats de cerca puguin establir el mateix tipus de filtre.

Per a més informació, podeu consultar el PRC, així com la notícia publicada pel CSUC.