FOSTER és una plataforma d’aprenentatge virtual adreçada a investigadors, gestors de dades de recerca, bibliotecaris, administradors de recerca i escoles de postgrau, que requereixen implementar pràctiques de la ciència oberta en els fluxos de treball diari.

Aquest portal ofereix actualment 47 cursos gratuïts sobre temes de recerca i innovació responsable (RRI), mineria de dades, avaluació de la recerca, protecció de dades, gestió de dades de recerca, entre d’altres. A més, recull informació dels actes sobre ciència oberta que es duen a terme arreu del món. La plataforma també permet accedir a taxonomies sobre aquest àmbit.

El portal és el resultat del projecte inicial FOSTER, «Facilitate Open Science Training for European Research (2014-2016)», una iniciativa europea que facilita l’adopció, el reforçament i la implementació de polítiques d’accés obert en el marc de l’European Research Area i l’Horizon 2020. Així mateix, l’any 2017 s’inicia el projecte FOSTER Plus («Fostering the practical implementation of Open Science in Horizon 2020 and beyond»), que fa èmfasi en la creació d’orientacions específiques en les àrees científiques de ciències de la vida, ciències socials i humanitats. FOSTER Plus està format per 11 entitats europees participants, d’entre les quals hi ha el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

Per a més informació, podeu consultar el portal web FOSTER.