Des de l’any 2016, el Portal de la Recerca de Catalunya (PRC) publica en accés obert els resultats de la recerca produïda a les universitats catalanes i centres de recerca. El PRC és una iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, portada a terme pel Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC). La seva finalitat és visualitzar i difondre des d’un lloc únic l’activitat investigadora que es duu a terme a Catalunya quant a investigadors, publicacions, tesis, grups i projectes de recerca.

Actualment, el PRC inclou dades de 16 universitats catalanes i centres de recerca. En conjunt, conté 504.844 publicacions, 29.339 tesis; 10.921 investigadors, 1.532 grups de recerca, 32.465 projectes de recerca i 383 àrees d’investigació.

En aquest context, cal esmentar les quatre últimes incorporacions que formen part dels centres CERCA: el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC). Val a dir que, properament, també s’incorporaran el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB), l’Institute for Bioengineering of Catalonia (IBEC), l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

El Portal s’adreça a tota la comunitat científica i es basa en formats estàndard que faciliten la reutilització de les dades. La càrrega de les dades s’ha dut a terme per mitjà de l’estàndard Common European Research Information Format (CERIF). També s’han usat identificadors ORCID per als investigadors.

Per a més informació, podeu consultar el PRC.