El Global Open Access Portal (GOAP) (versió beta) és un portal web que ofereix una gamma àmplia de recursos d’accés obert a tot el món. Actualment, incorpora contingut dinàmic provinent d’informació disponible públicament. El GOAP es desenvolupa mitjançant la col·laboració de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), el Redalyc, l’Indian Statistical Institute i l’AmeliCA Open Knowledge.

El GOAP inclou perfils d’accés obert nacionals que ressalten les iniciatives, mandats, esdeveniments i publicacions clau de l’accés obert a països de tot el món. A més, proporciona fluxos de treball per facilitar la publicació de revistes no comercials. El portal recopila recursos en accés obert com ara revistes, repositoris o articles, així com temes de tendència com ara la COVID-19, dades massives i intel·ligència artificial, entre d’altres col·leccions temàtiques.

Una altra característica important és l’Open Education Resources (OER), que ofereix recursos d’aprenentatge sobre accés obert, en un entorn virtual d’aprenentatge, a investigadors i bibliotecaris responsables de facilitar l’ús d’aquest tipus de recursos.

Per a més informació, podeu consultar el portal web GOAP.