El portal web Barcelona & Catalonia Startup Hub de l’agència per la competitivitat de l’empresa ACCIÓ, inclou més de 1.300 start-up catalanes. Segons l’Anàlisi del Barcelona & Catalonia Startup Hub, 2018, hi predominen les empreses emergents en àmbits de la Indústria 4.0, seguides per les de ciències de la vida i la tecnologia mòbil.

L’informe constata que l’any 2018 les start-up catalanes sumen 13.820 treballadors a Catalunya, una xifra que ha augmentat el 18 % respecte l’any anterior (11.715 persones). En aquest sentit, es destaca la capacitat d’atracció internacional que tenen Barcelona i Catalunya en aquest àmbit. Un 26 % dels treballadors i un 15 % dels fundadors d’aquestes empreses són estrangers.

Val a dir que Barcelona s’ha consolidat com el principal hub d’empreses emergents del sud d’Europa i ocupa la cinquena posició del rànquing europeu darrera de ciutats com Londres, Berlín, París i Amsterdam. De fet, és el tercer hub preferit pels fundadors si haguessin de tornar a crear una empresa. A més, Barcelona és la quarta ciutat del continent que més inversions ha rebut en empreses emergents.

Per a més informació, podeu consultar  l’Anàlisi del Barcelona & Catalonia Startup Hub, 2018 publicat per ACCIÓ.