Euraxess Catalonia és un portal web de la Generalitat de Catalunya que dona suport a la mobilitat i el desenvolupament professional d’investigadors i investigadores. A més, té cura del desenvolupament continu del personal de recerca perquè esdevingui més interdisciplinari, intersectorial i internacional. El portal, coordinat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), forma part de la xarxa comunitària Euraxess, que agrupa més de 200 centres i institucions de recerca de 40 països europeus. És una iniciativa que s’emmarca en l’estratègia europea de mobilitat dels investigadors de l’Espai Europeu de Recerca.

En aquest marc, Euraxess Catalonia ofereix una selecció d’eines i recursos per al creixement personal i professional, amb més de 50 punts de contacte del sistema universitari i de recerca de Catalunya. Aquests mitjans provenen de diferents institucions com l’AGAUR, Institució CERCA, Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), universitats, Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), Barcelona Activa, programes europeus, entre d’altres.

Aquestes eines s’agrupen en quatre grups, d’acord amb la finalitat que tenen per als investigadors: planificar els objectius de la carrera professional; obrir-se a nous camins i opcions; identificar formació rellevant per desenvolupar competències; i finalment, enfortir els coneixements i la conscienciació en Recerca i Innovació Responsables (RRI).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web d’Euraxess Catalonia.