El Barcelona Knowledge Hub, l’oficina de l’Academia Europaea per als països del mediterrani i sud d’Europa, organitza per cinquè any consecutiu la Disputatio of Barcelona, que enguany porta per títol «Supercomputers: an instrument for science, technology and the progress of society». L’acte tindrà lloc el dijous 23 de novembre, de 19.00 a 20.30 h, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). La sessió s’impartirà en anglès.

En aquest esdeveniment hi participaran Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center (BSC), que presentarà els aspectes de la ciència i la tecnologia, i Alison Kennedy, directora de l’STFC Hartree Centre (Daresbury, Warrington, Regne Unit), que presentarà els aspectes de progrés de la societat. El debat estarà coordinat per Enric Banda (BSC) i Fabrizio Gagliardi (BSC). El debat acabarà amb un col·loqui amb els assistents.

El dia abans, dimecres 22 de novembre, es farà un concert interpretat per la soprano Marta Mathéu i el pianista i compositor Albert Guinovart. Guinovart tocarà un piano Érard de final del segle XIX cedit pel Museu de la Música de Barcelona. El concert, que durà per títol «La dimensió europea de Felip Pedrell», presentarà cançons de Felip Pedrell, Manuel de Falla, Joaquín Turina, Enric Granados i Albert Guinovart.

L’assistència a l’acte és gratuïta i per a fer la inscripció cal enviar un correu a Doina Bird, Hub Manager (dbird@iec.cat o barcelona@acadeuro.org).

Per més informació, podeu consultar el Barcelona Knowledge Hub.