euroCRIS. Directory of Research Information Systems (DRIS)El Directory of Research Information Systems (DRIS) és una iniciativa d’euroCRIS per generar un mapa dels sistemes d’informació científica a Europa i a escala mundial, amb la finalitat d’obtenir una panoràmica de la seva implementació.

euroCRIS és una associació internacional sense finalitat de lucre creada l’any 2002 per reunir experts en sistemes d’informació científica. La missió d’euroCRIS és promoure la cooperació i l’intercanvi de coneixement entre la comunitat d’experts, així com la interoperabilitat dels sistemes a través del format CERIF (Common European Research Information Format).

L’any 2012, euroCRIS va començar a treballar en el directori DRIS com un servei intern per als seus socis. A partir de l’any 2018, es va decidir expandir el servei a partir de la consulta oberta; la simplificació en el procés de recollida de metadades; i, per últim, la voluntat de recopilar llistats exhaustius de sistemes d’informació.

Actualment, el directori DRIS conté 637 sistemes d’informació científica, que es poden buscar per paraula clau (nom, organització, tipus, programari, estat, etc.), per mapa i per llistats (nom, país, abast…).

Recentment ha finalitzat el projecte DRIS+ que, entre altres millores, ha dissenyat i implementat una interfície de programació d’aplicacions (sigles en anglès, API) per al directori DRIS, amb l’objectiu que la plataforma OpenAIRE pugui recuperar automàticament les metadades. La finalitat és augmentar significativament el nombre de sistemes d’informació recopilats, així com l’oferta de metadades i serveis.

Per a més informació, podeu consultar el directori DRIS de l’associació euroCRIS.