El Centre de Regulació Genòmica (CRG), la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), l‘Institut de Recerca de la SIDA IrsiCaixa i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) organitzen l’acte «Open science: from values to practice. Building a roadmap for transformative change». L’esdeveniment tindrà lloc el 4 i 5 d’octubre al Cosmocaixa Barcelona. El termini d’inscripcions finalitza el 2 d’octubre.

L’acte s’emmarca dins del programa d’activitats 2018-2019 de B.Debate Internacional Center for Scientific Debate Barcelona, una iniciativa de Biocat i l’Obra Social “la Caixa”. L’objectiu és començar a construir un full de ruta per a la pràctica de la ciència oberta amb la col·laboració d’experts nacionals i internacionals de diferents disciplines i l’intercanvi de coneixements i bones pràctiques entre els participants.

Els debats d’aquesta activitat es centren en quatre corrents principals de ciència oberta: accés obert; integritat i reproductibilitat de la recerca; avaluació de la recerca; i finalment, implicació dels grups d’interès. L’esdeveniment vol ser una experiència de cocreació a partir de sessions de treball dedicades a generar recomanacions específiques amb l’aportació de tots els grups d’interès rellevants. L’acte s’adreça a la comunitat científica, la indústria, els responsables polítics i financers, les organitzacions de la societat civil i la comunitat educativa.

Per a més informació, podeu accedir al programa d’aquesta activitat al lloc web de B.Debate.