La Fundació Ferran Sunyer i Balaguer (FFSB) ha obert la convocatòria 2020 del Premi Ferran Sunyer i Balaguer, el qual s’ofereix a una monografia matemàtica de caràcter expositiu que presenti els darrers desenvolupaments d’una àrea activa en recerca, en què l’investigador hagi contribuït de manera important. La dotació del premi és de 15.000 euros i la monografia guanyadora serà publicada en la sèrie «Progress in Mathematics» de Birkhäuser.

Les monografies han de ser originals, inèdites i no sotmeses prèviament a cap compromís d’edició. A més, han d’estar escrites en anglès i ocupar, com a mínim, 150 fulls de format ISO A4. En casos excepcionals poden ésser considerats originals en altres idiomes. El termini d’admissió de candidatures és el 29 de novembre de 2019.

La FFSB també convoca les Borses Ferran Sunyer i Balaguer ofertes als millors projectes d’estudi o de recerca matemàtica relacionats amb la tesi doctoral. L’objectiu és reforçar la formació en recerca dels estudiants premiats mitjançant l’estada, entre un i tres mesos, d’estudi o de recerca en una institució fora de l’àmbit geogràfic de la universitat d’origen. Les estades s’hauran d’iniciar entre l’1 d’abril i l’1 de desembre de 2020. La dotació de cada borsa és de 1.500 euros mensuals. Les sol·licituds s’han de presentar abans del 28 de febrer de 2020.

Així mateix la FFSB convoca el Premi Matemàtiques i Societat per a reportatges o activitats, en qualsevol llengua, sobre qualsevol aspecte matemàtic generats als Països Catalans. L’objectiu és estimular la presència de les matemàtiques en els mitjans de comunicació. El termini d’admissió de candidatures és el 28 de febrer de 2020.

Podeu consultar les bases i ampliar la informació sobre aquestes convocatòries al lloc web de la FFSB.