EIC TransitionEn el marc del nou programa Horizon Europe (2021-2027), l’European Innovation Council (EIC) ha obert les dues primeres convocatòries EIC Transition, una per a projectes de qualsevol camp científic o tecnològic i una altra, orientada a reptes en camps estratègics.

Les convocatòries EIC Transition se centren en els resultats generats per projectes de convocatòries anteriors, amb l’objectiu de madurar i validar tecnologies noves i de construir models empresarials per a aplicacions de mercat específiques. Les propostes s’han de fonamentar en els resultats demostrats de projectes finançats a les convocatòries següents: EIC Pathfinder (inclou FET-Open i FET-Proactive); FET Flagships; i, per últim, ERC Proof of Concept.

El pressupost global és 140,6 milions d’euros (M€). Es recomana un finançament màxim no superior als 2,5 M€ per a cada projecte.

1) EIC Transition Open (2021)

Convocatòria de finançament d’activitats innovadores en qualsevol àmbit que vagin més enllà de les proves experimentals als laboratoris. Es dona suport a la maduració i validació d’una nova tecnologia, així com al desenvolupament de negoci orientat cap a la comercialització. El pressupost d’aquesta convocatòria és de 59,6 M€.

2) EIC Transition Challenges (2021)

2.1) Medical Technology and Devices: from Lab to Patient: Convocatòria per a empreses de tecnologia i dispositius mèdics amb tecnologies orientades a les necessitats sanitàries per al tractament clínic i la cura dels pacients. Els objectius de les propostes han de ser, per un costat, realitzar l’R+D necessària per passar d’una tecnologia de prova a una versió madura per iniciar l’avaluació clínica, i, per un altre costat, desenvolupar una estratègia d’explotació. El pressupost és de 40,5 M€.

2.2) Energy Harvesting and Storage Technologies: Convocatòria orientada a les tecnologies innovadores de captació, conversió i emmagatzematge d’energia eficients, de cost baix, sostenibles, compactes i flexibles per assolir els objectius del Pacte Verd de la Unió Europea (UE). Les propostes han de combinar el desenvolupament de tecnologia i d’un pla de negoci. El pressupost és de 40,5 M€.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el dia 22 de setembre de 2021.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’EIC, així com el portal Funding and Tender Opportunities de la Comissió Europea.