El programa CaixaImpulse de la Fundació Bancària “la Caixa” impulsa la creació d’empreses i productes en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut. El programa dóna suport a projectes innovadors al llarg d’àmplies etapes de desenvolupament: des d’etapes inicials de validació fins al punt d’atracció d’inversió privada o l’establiment d’acords amb la indústria. Recentment, ha obert les convocatòries CaixaImpulse Validate (2020) i CaixaImpulse Consolidate (2020).

La convocatòria CaixaImpulse Validate (2020) dona suport a 25 projectes d’investigació biomèdica que es troben en fases inicials de desenvolupament (TRL1-4) per a validar el seu actiu i definir un pla de valorització. Aquesta 6a edició de la convocatòria ofereix una subvenció màxima de 100.000 euros per projecte per a crear i implantar un pla de valoració. Cada iniciativa pot rebre assessorament de mentors i experts en l’elaboració dels plans de valorització i de negoci, amb la finalitat de supervisar activament el projecte i guiar-ne l’evolució. La convocatòria 2020 continua rebent el suport de l’EIT Health.

D’altra banda, CaixaImpulse Consolidate (2020) (llançada per primera vegada l’any 2019) dona suport a projectes innovadors en etapes més madures (TRL4 o superior) per atraure inversors i apropar-los al mercat. La subvenció màxima és de 300.000 euros per a cada projecte. Els sol·licitants han de presentar un projecte que s’inscrigui en una de les tres àrees de negoci: farmàcia i biotecnologia mèdica; tecnologies mèdiques (dispositius mèdics i diagnòstics); o salut digital. Per entrar a la primera etapa d’avaluació, els sol·licitants només han de presentar una carta d’intenció. Un cop preseleccionats, els projectes passaran una segona fase d’avaluació on cal presentar una proposta completa.

Els beneficiaris del programa CaixaImpulse poden ser universitats, hospitals, institucions de recerca i altres entitats sense afany de lucre d’Espanya i Portugal.

El termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria CaixaImpulse Validate (2020) finalitza el 16 de març. La convocatòria CaixaImpulse Consolidate (2020) està oberta de forma permanent i es pot presentar la seva carta d’intenció el 23 de març.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la convocatòria CaixaImpulse Validate (2020) i CaixaImpulse Consolidate (2020) de la Fundació Bancària “la Caixa”.