"la Caixa"La Fundació Bancària ”la Caixa” ha obert la convocatòria 2020 del programa de Beques de “la Caixa” de postgrau a Europa, l’Amèrica del Nord i l’Àsia-Pacífic, i beques de doctorat a Espanya i Portugal. En total, la convocatòria concedirà 185 beques per cursar postgraus, màsters i doctorats, que s’estructuren de la manera següent:

1) Postgrau a Europa: 75 beques per a estudiants espanyols i portuguesos per cursar estudis de postgrau (màster, doctorat o recerca predoctoral) a l’estranger, amb una durada màxima de 24 mesos. La dotació mensual varia en funció de la destinació. A més, hi ha una dotació inicial de 1.100 euros per a despeses d’instal·lació generals; 500 euros per al viatge d’anada i tornada; i una dotació final de 250 euros per a l’expedició del títol i altres despeses administratives derivades. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el dia 30 de gener de 2020.

2) Postgrau a l’Amèrica del Nord i l’Àsia-Pacífic: 45 beques per a estudiants espanyols i portuguesos per cursar estudis de postgrau (màster, doctorat o recerca predoctoral), amb una durada màxima de 24 mesos. La dotació mensual varia en funció de la destinació. A més, hi ha una dotació inicial equivalent a una mensualitat segons el país de destinació; despeses de matrícula de qualsevol import; dotacions variables per al viatge d’anada i tornada; i, entre d’altres, una dotació final de 250 euros per a l’expedició del títol i altres despeses administratives derivades. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el dia 18 de març de 2020.

3) Doctorat INPhINIT: s’adreça a investigadors de totes les nacionalitats que desitgen dur a terme estudis de doctorat en territori espanyol o portuguès. La durada màxima és de 3 anys, la dotació total és de 122.592 euros i inclou un programa de formació presencial en habilitats transversals. Aquest programa presenta dues modalitats:

3.a) Doctorat INPhINIT Incoming: 35 beques de doctorat per a joves investigadors de totes les nacionalitats, per dur a terme el doctorat en els centres espanyols amb les acreditacions Severo Ochoa o María de Maeztu, o de l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII), així com centres portuguesos avaluats com a excel·lents per la Fundação per a Ciência e a Tecnologia (FCT). Els camps dels investigadors han de ser les ciències de la salut i de la vida, la tecnologia, la física, l’enginyeria i les matemàtiques. Per dur a terme la recerca en institucions espanyoles, els candidats han d’haver residit a Espanya durant menys de 12 mesos en els darrers 3 anys, mentre que per les institucions portugueses els candidats han d’haver residit a Portugal durant menys de 12 mesos en els darrers 3 anys. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el dia 4 de febrer de 2020.

3.b) Doctorat INPhINIT Retaining: 30 beques de doctorat per a joves investigadors de totes les nacionalitats, per dur a terme el doctorat en qualsevol universitat o centre de recerca d’Espanya o Portugal. Els candidats han d’haver residit o dut a terme la seva activitat principal en el mateix país, Espanya o Portugal, més de 12 mesos en els darrers 3 anys El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el dia 26 de febrer de 2020.

La presentació de sol·licituds s’ha de realitzar a través de la pàgina web de Beques de ”la Caixa”.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la Fundació Bancària ”la Caixa”.