La Fundación BBVA ha obert cinc convocatòries corresponents a l’any 2018. L’objectiu final és impulsar la recerca científica i la creació cultural, la difusió del coneixement, i el reconeixement del talent i la innovació. El pressupost total de les cinc convocatòries és de 2,37 milions d’euros.

  1. Ayudas a equipos de investigación científica en biomedicina (2018)

– Objectiu: Concedir ajuts econòmics per al desenvolupament de projectes de recerca altament innovadors en les àrees de Metabolisme i malaltia i Imatge molecular.
– Nombre d’ajuts i finançament: 5 ajuts amb un import brut màxim de 125.000 euros per ajut.
– Durada: 3 anys

  1. Ayudas a equipos de investigación científica en ecología i biologia de la conservación (2018)

– Objectiu: Concedir ajuts econòmics per al desenvolupament de projectes de recerca que es centrin en actuacions de conservació d’hàbitats i/o espècies amenaçades a Espanya, preferentment en col·laboració amb organitzacions conservacionistes i/o agències públiques.
– Nombre d’ajuts i finançament: 5 ajuts amb un import brut màxim de 100.000 euros per ajut.
– Durada: 3 anys

  1. Ayudas a equipos de investigación científica en economia y sociedad digital (2018)

– Objectiu: Concedir ajuts econòmics a projectes de recerca orientats al coneixement de la societat digital des de la perspectiva de l’economia, la sociologia, la psicologia social i les ciències de l’educació.
– Nombre d’ajuts i finançament: 5 ajuts (75.000 euros per ajut)
– Durada: 2 anys

  1. Ayudas a equipos de investigación científica en humanidades digitales (2018)

Objectiu: Concedir ajuts econòmics per al desenvolupament de projectes que es centrin en l’aplicació de les tecnologies de la informació i en tècniques estadístiques avançades per al tractament d’objectes propis de les humanitats. També han d’abordar els nous objectes digitals i la seva difusió innovadora des de la perspectiva de les humanitats.
– Nombre d’ajuts i finançament: 5 ajuts (75.000 euros per ajut)
Durada: 2 anys

  1. Ayudas a equipos de investigación científica en big data (2018)

Objectiu: Concedir ajuts econòmics per al desenvolupament de projectes de recerca bàsica o aplicada que desenvolupin tècniques i metodologies per a l’anàlisi de dades massives i complexes. Els projectes han d’incloure un o més dels aspectes següents: tècniques i algoritmes del machine learning, classification and regression trees, linear models for wide data, random forest and boosting, support vector machines, kernel methods pattern recognition; i desenvolupament de tècniques multivariables exploratòries, especialment eines de visualització de dades.
– Nombre d’ajuts i finançament: 5 ajuts (100.000 euros per ajut)
Durada: 2 anys

El termini de presentació de sol·licituds de les cinc convocatòries finalitza el 10 de desembre de 2018.

Per a més informació, podeu consultar les bases de les convocatòries al lloc web de la Fundación BBVA.