El programa The Collider és una iniciativa pionera de transferència de tecnologia promoguda per la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital). A través d’aquest programa es connecta el talent científic amb l’emprenedor per tal de crear start-ups altament tecnològiques, que transformin els resultats de la investigació científica, procedents de les universitats i centres de recerca, en productes o serveis que es poden comercialitzar.

Recentment, s’ha obert la convocatòria The Collider (2020) que es centra en la identificació i el desenvolupament empresarial de tecnologies altament disruptives com internet de les coses, cadena de blocs (blockchain), intel·ligència artificial, XR/3D, xarxa 5G, maquinari, nous materials o robòtica. The Collider compta amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); el Parc de Recerca UAB (PRUAB); l’i2cat; la Universitat Pompeu Fabra (UPF); la Institució CERCA; la Universitat Politècnica de Catalunya Barcelonatech; la Universitat de Lleida (UdL); i finalment, la Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat de Barcelona (UB).

The Collider (2020) s’adreça a universitats i centres de recerca i proposa reptes sectorials en els àmbits següents: salut, industria 4.0, energia i mobilitat. En aquesta edició se seleccionaran 15 projectes que resolguin els desafiaments de la indústria. Es finançaran fins a 50.000 euros les iniciatives prou desenvolupades per a començar a realitzar proves i proves pilot. A més, cada projecte rebrà un ajut de 2.000 euros per a cobrir despeses de viatge, dietes, allotjament o altres despeses produïdes en la participació del programa.

El termini de presentació de sol·licituds és el 31 de maig de 2020. La gestió s’ha de realitzar a través de l’aplicació del lloc web de l’MWCapital.

Val a dir que amb la iniciativa The Collider, s’han creat set start-ups altament innovadores i amb gran capacitat de creixement. Les empreses Icaria, Rheodox, Pharmacelera, Allread, Saalg Geomechanics, SmartTower i ThePredictiveCompany compten amb tecnologies desenvolupades a la UPC, el Centre de Recerca Matemàtica (CRM), la UB, el Centre de Visió per Computador (CVC).

Per a més informació, podeu consultar el programa The Collider (2020) així com altres entrades sobre el tema publicades en aquest lloc web.