El programa The Collider és una iniciativa pionera de transferència de tecnologia promoguda per la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital). A través d’aquest programa es connecta el talent científic amb l’emprenedor per tal de crear start-ups altament tecnològiques, que transformin els resultats de la investigació científica, procedents de les universitats i centres de recerca, en productes o serveis que es poden comercialitzar. El 30 % dels projectes d’R+D que passen per The Collider es converteixen en empresa.

Recentment, s’ha obert la convocatòria The Collider (2019-2020) en què la Generalitat de Catalunya fa una aportació de 240.000 euros i es seleccionaran 15 grups de recerca a l’any. The Collider compta amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); el Parc de Recerca UAB (PRUAB); l’i2cat; la Universitat Pompeu Fabra (UPF); la Institució CERCA; la Universitat Politècnica de Catalunya Barcelonatech; la Universitat de Lleida (UdL); i finalment, la Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat de Barcelona (UB).

El programa se centra en la identificació i el desenvolupament empresarial de tecnologies altament disruptives com intel·ligència artificial, internet de les coses, cadena de blocs i realitat virtual, i fomenta el desenvolupament de nous serveis per a la futura xarxa 5G. La tercera edició (2019-2020) de The Collider proposa reptes industrials en els àmbits següents: Mobility, Health & Wellness i Industry 4.0 & Utilities. Aquesta edició enforteix la seva vinculació amb empreses i corporacions com Novartis, la qual s’involucrarà en la selecció de projectes, tecnologies i emprenedors, i col·laborarà en la validació de tecnologies. La seva entrada al programa permet reforçar l’aposta de The Collider pel sector del digital health.

The Collider (2019-2020) s’adreça a emprenedors amb els rols de Chief Executive Officer (CEO) i Chief Operating Officer (COO). En els propers mesos se seleccionaran 15 grups de recerca i 30 emprenedors que començaran a treballar en la seva futura empresa el mes de gener. El termini de presentació de sol·licituds és el 5 de setembre de 2019. La gestió s’ha de realitzar a través de l’aplicació del lloc web de l’MWCapital.

Val a dir que en la segona edició de The Collider, s’han creat tres start-ups altament innovadores i amb gran capacitat de creixement. Les tres empreses Allread, SmartTower i ThePredictiveCompany compten amb tecnologies desenvolupades a la UPC, la UAB i el Centre de Visió per Computador (CVC), i ja tenen 10 pilots en funcionament o previstos amb empreses com Suez, COMSA o el Port de Barcelona, entre d’altres.

Per a més informació, podeu consultar el programa The Collider (2019-2020).