Ministerio de Industria, Comercio y TurismoEl Ministerio de Industria, Comercio y Turismo (MINCOTUR) ha obert la convocatòria Tecnologías Habilitadoras Digitales (THD 2019), en el marc de l’Acción Estratégica en Economia y Sociedad Digital (AEESD) del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020.

L’objectiu de la convocatòria és l’enfortiment de la competitivitat de les empreses TIC en el conjunt de tecnologies habilitadores digitals essencials per a la transformació digital de l’economia i la societat. D’aquesta manera s’afavoreix que les empreses TIC espanyoles puguin aprofitar en millors condicions les oportunitats que presenten aquests processos de transformació digital en tots els sectors productius i de la societat.

Les tecnologies habilitadores digitals inclouen la internet de les coses i les futures xarxes de comunicació 5G; les tecnologies per al tractament de dades massives i bases de dades distribuïdes (blockchain); la supercomputació (HPC); la computació difusa i en el núvol; el processament del llenguatge natural; la robòtica; la intel·ligència artificial; la realitat virtual; la ciberseguretat; la biometria i la identitat digital; la micro/nano electrònica, entre d’altres.

Els beneficiaris poden ser empreses, organismes de recerca i agrupacions o associacions empresarials. Els ajuts per al desenvolupament de projectes es poden concedir en forma de subvencions, préstecs o una combinació d’ambdues. Els tipus de projectes subvencionables han de ser d’investigació industrial (límit màxim de 10.000.000 euros per empresa i projecte) o desenvolupament experimental (7.500.000 euros).

El termini de presentació de sol·licituds és el 20 de maig del 2019. La documentació cal presentar-la a través de la Seu electrònica del MINCOTUR.

Per a més informació podeu consultar el lloc web del MINCOTUR.